Hasat, yılın uzun zamandır beklenen anıdır. Her zeytin çeşidinin kendine özgü olgunlaşma zamanları vardır. Eylül ayının son haftası başlayıp ekim ayının son haftasına kadar devam eden erken hasat, akşam üstü güneş etkisini yitirdiğinde başlar günün ilk ışıklarıyla sona erer. Tamamen el ve fırça yardımıyla toplanan memecik zeytinleri doğrudan soğuk hava deposuna ulaşır 10 derece sıcaklığa geldikten sonra sıkıma yönlendirilir.
Malaksörler dikey olarak konumlandırılmıştır, bu sayede tank dolum aşamasında, sürtünme minimuma indirilerek hamurun ısınması önlenir. Hamur sıcaklığını maksimum 19-20 dereceye getiren bir eşanjörde soğutulur. Yoğurma işlemi sırasında tanka azot verilerek, oksijen ile teması kesilir. Yoğurma süresi minimumda tutularak işlem tamamlanır.
Yağın depolanması ve şişelenmesi azot altında gerçekleşir ve bu, depolama sırasında daha fazla güvenliğe ulaşmamızı sağlar. Tulivya Aydın Ticaret borsası laboratuvarları tarafından analiz edilir ve uzman tadımcılar tarafından tadılır.
İşlem başlamadan önce zeytinler yıkanır ve kurutulur. Yıkama hariç hiçbir işlemde su kullanılmaz. Kırıcı devirleri 1000-2000 d/d aralığında tutularak zeytinin dokusunu ve doğallığını bozmadan hamur haline getirilir.
Tüm üretim döngüsünün yönetimi, kalite üzerinde maksimum kontrole sahip olmak için üretim aşamalarındaki sıcaklığı izlemekten geçer. Bunun için bu süreci doğru şekilde yönetmek gerekir. Bu soğuk sıkım yöntemiyle işlenen zeytinlerden elde edilen yağ sıcaklığı 18-20 derece aralığındadır. Zeytinyağımız, makinadan çıktığı anda hemen filtrelenir.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.